Mapa Česka Jednorázové akce Stálé expozice Pohledy s hrady a zámky Panofotky Diskuzní fórum Naše služby Přidat objekt English version
Hrady, zámky a jiné památky Muzea a galerie Hotely, penziony a jiné ubytování Restaurace English version

 
 
   
 Naše služby
  Přehled našich služeb včetně ukázek a ceníku naleznete zde.
 
 Pohlednice
 Ze sekce Pohlednice našeho serveru můžete odesílat elektronické pohlednice s tematikou památek, jako např. tuto:
 
Nový Hrádek u Lukova, Detail paláce
 
Poslat tuto pohlednici

 
 Reklama
 
 Kontaktujte nás
  Napište nám - jakýkoli svůj názor na náš server.
Oznamte chybu - je-li kdekoli na našich stránkách chyba, budeme velmi rádi, když nám to sdělíte.
Přidejte záznam - do jakékoli z našich sekcí, a to zdarma.
 
 
 
  Výsledky vyhledávání:  
 
  • Pokud přejdete na více informací o nalezeném objektu, získáte podrobné údaje o poloze, otevírací době, vstupném, podrobnější popisy expozicí, pořádaných kulturních akcí, fotografie a informace o možnostech ubytování a stravování.
 
Karlovarsko Plzeňsko Jižní Čechy Ústecko Střední Čechy Praha Liberecko Hradecko Pardubicko Vysočina Jižní Morava Zlínsko Kraj Moravskoslezský Olomoucko Velká mapa s jednotlivými památkami

 

 
<< Předchozí   | 1  2  3 4 5 6 |   Další >>
 
 
Hrad Trosky, okres Semily
 Hrad byl založen na konci 14. století Čeňkem z Vartenberka na dvou čedičových 80 metrů vysokých vyvřelinách, které jsou světovou raritou. Jedna z věží se nazývá Panna a druhá Baba. Do propojených tří pásů hradeb byly vestavěny dva paláce. Hrad byl dobyt vojensky pouze jednou v roce 1438 loupeživými rytíři. V roce 1469 jej vyhladověla po roce obléhání vojska Jiříka z Poděbrad. Česká kronika dokládá nalezení pokladu na opuštěném hradě mnichy z Kartouz, který zde měl ukrýt třetí majitel hradu Ota z Bergova. Ten v roce 1415 vyloupil Opatovický klášter. V závěru třicetileté války se hrad naposled stal dějištěm bojů mezi císařskými a švédskými vojsky, kdy také potřetí vyhořel.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Hrad a zámek Grabštejn, okres Liberec
 Hrad a zámek Grabštejn stojí na strmém ostrohu nedaleko údolí řeky Lužické Nisy. O tom, kdy byl přesně hrad založen, dodnes nepanuje mezi historiky shoda, jisté však je, že se zde ve 2.polovině 13. století objevují purkrabí z Donína, pánové na Grabštejně. V 16. Století získal hrad zemský rada a místokancléř dr. Jiří Mehl ze Střelic, který ho velkolepě přestavěl v reprezentační renesanční sídlo. Kaple sv. Barbory, která vznikla vestavbou mezi věž a starý palác, pak přes svoji poněkud stísněnou dispozici patří mezi nejpůsobivější renesanční prostory českého venkova. Po roce 1989 se započalo s náročnou rekonstrukcí, která dosud není úplně dokončena. Z expozice např.: severní křídlo s interierovou instalací z navrácených původních sbírek, renesanční kaple sv. Barbory, věž bergfritu se širokým rozhledem do 3 zemí, sklepení, aj.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Hrad Houska, okres Česká Lípa
 „Za Mšenem vypíná se na vysoké hoře starožitný hrad Houska, znamenitý nejen svou stavbou, nýbrž i krásnou polohou, poněvadž hradiště obkličují na straně jižní lesnaté vysoké hory, kdežto k severu a západu otvírá se rozkošný rozhled na krajinu až za Dubou a k Bezdězi. Hrad Housecký stojí na skalisku podobném čtverci nebo kostce, jehož severní, východní a západní strana úplně stěnám se vyrovnají.“
 
Tolik August Sedláček ve ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Památník zapadlých vlastenců, okres Semily
 Památník zapadlých vlastenců je zbudován v prostorách farní budovy. Vznikl v roce 1958 zásluhou nadšené dobrovolné práce paseckých občanů a díky ochotným dárcům vzácných rodinných památek z mnoha chalup, především z pozůstalosti národních buditelů, kantora Josefa Šimůnka a preceptora Věnceslava Metelky, významného paseckého písmáka, houslaře a muzikanta (1807-67), jehož osobností se inspiroval K. V. Rais v románu "Zapadlí vlastenci", z období národního obrození.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámek Jilemnice, okres Semily
 Na místě zámku, již ve 14. století, stála tvrz vybudovaná pány z Valdštejna. V 16. století zde byl postaven renesanční zámek se dvěma polygonálními věžemi, který byl hodnotně upraven na konci 19. století. Z expozice např.: Unikátní ozvučený Metelkův mechanický betlém z let 1883-1913, největší soubor cechovních štítů v České republice, nejjemnější lněná příze na světě, aj.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
<< Předchozí   | 1  2  3 4 5 6 |   Další >>
 
 

 

 
Nové hledání

 

 
Poslední aktualizace databáze: 21.04.2008
Provozuje Taprimex Group, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena © 2000-2015
 
hosting zajišťuje: www.KvalitniHosting.cz