Mapa Česka Jednorázové akce Stálé expozice Pohledy s hrady a zámky Panofotky Diskuzní fórum Naše služby Přidat objekt English version
Hrady, zámky a jiné památky Muzea a galerie Hotely, penziony a jiné ubytování Restaurace English version

 
 
   
 Naše služby
  Přehled našich služeb včetně ukázek a ceníku naleznete zde.
 
 Pohlednice
 Ze sekce Pohlednice našeho serveru můžete odesílat elektronické pohlednice s tematikou památek, jako např. tuto:
 
Zbořený Kostelec
 
Poslat tuto pohlednici

 
 Reklama
 
 Kontaktujte nás
  Napište nám - jakýkoli svůj názor na náš server.
Oznamte chybu - je-li kdekoli na našich stránkách chyba, budeme velmi rádi, když nám to sdělíte.
Přidejte záznam - do jakékoli z našich sekcí, a to zdarma.
 
 
 
  Výsledky vyhledávání:  
 
  • Pokud přejdete na více informací o nalezeném objektu, získáte podrobné údaje o poloze, otevírací době, vstupném, podrobnější popisy expozicí, pořádaných kulturních akcí, fotografie a informace o možnostech ubytování a stravování.
 
Karlovarsko Plzeňsko Jižní Čechy Ústecko Střední Čechy Praha Liberecko Hradecko Pardubicko Vysočina Jižní Morava Zlínsko Kraj Moravskoslezský Olomoucko Velká mapa s jednotlivými památkami

 

 
<< Předchozí   | 1 2 3 4  5  6 7 8 |   Další >>
 
 
Měšťanský dům čp. 18, Havlíčkův Brod, okres Havlíčkův Brod
 Měšťanský dům z 1. pol. 15. stol. v Havlíčkově Brodě s dochovalými četnými gotickými a renesančními kamennými architektonickými prvky. Dům byl přestavován v 17. a 18. stol. Objekt není běžně přístupný veřejnosti.

 
Štáflova chalupa, Havlíčkův Brod, okres Havlíčkův Brod
 Ojedinělá ukázka stavení venkovského typu. Pozdně středověký dům čp. 2015, jehož nejstarší část je datována do 16. Století, byl rekonstruován do původní podoby v roce 1999. V roubeném jádru stavby byla objevena starobylá dymná jizba s horním větracím otvorem pro odchod kouře, která dům zařadila do skupiny našich nejstarších dochovaných staveb ještě středověké tradice. V objektu běžně přístupném veřejnosti jsou i další zajímavosti, jako je povalový strop nebo černá kuchyně. Nyní je Štáflova chalupa antikvariátem a příležitostně se tu pořádají různé výstavy.

 
Hanusovský dům, Havlíčkův Brod, okres Havlíčkův Brod
 Původně renesanční dům v Havlíčkově Brodě, o němž je první zpráva z r. 1565. V roce 1726 byl nadán právem vaření a výčepu piva. V domě se dochovaly renesanční klenby, průčelí bylo upraveno v r. 1738 a 1862. V domě je umístěna expozice "Historie města" ze sbírek okresního muzea.

 
Kostel Nejsvětější Trojice, Jihlava, okres Jihlava
 Chrám Nejsvětější Trojice ve Fulneku je jedním z nejkrásnějších chrámů celé Moravy. Postaven byl v letech 1750-1760 podle pánů M. Thalherra, interiér vyzdobil freskami J. I. Sadler. Oltářní obraz je dílem F. I. Leichera, autorem sochařských děl je F. O. Hiernle. Ostatní obrazy maloval I. Raab.

 
Zámek Moravec, okres Žďár nad Sázavou
 Dnešní podoba zámku pochází z 20. let 17. stol., kdy jej z původní tvrze vladyků z Kralic připomínané už r. 1347, nechal přestavět rod Magnisů. Mezi šlechtické majitele patřili v 1. pol. 19. stol. hrabě Antonín Bedřich Mitrovský či Louisa princezna Vasa. Objekt není běžně přístupný.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
<< Předchozí   | 1 2 3 4  5  6 7 8 |   Další >>
 
 

 

 
Nové hledání

 

 
Poslední aktualizace databáze: 21.04.2008
Provozuje Taprimex Group, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena © 2000-2015
 
hosting zajišťuje: www.KvalitniHosting.cz