Mapa Česka Jednorázové akce Stálé expozice Pohledy s hrady a zámky Panofotky Diskuzní fórum Naše služby Přidat objekt English version
Hrady, zámky a jiné památky Muzea a galerie Hotely, penziony a jiné ubytování Restaurace English version

 
 
   
 Naše služby
  Přehled našich služeb včetně ukázek a ceníku naleznete zde.
 
 Pohlednice
 Ze sekce Pohlednice našeho serveru můžete odesílat elektronické pohlednice s tematikou památek, jako např. tuto:
 
Holašovice
 
Poslat tuto pohlednici

 
 Reklama
 
 Kontaktujte nás
  Napište nám - jakýkoli svůj názor na náš server.
Oznamte chybu - je-li kdekoli na našich stránkách chyba, budeme velmi rádi, když nám to sdělíte.
Přidejte záznam - do jakékoli z našich sekcí, a to zdarma.
 
 
 
  Výsledky vyhledávání:  
 
  • Pokud přejdete na více informací o nalezeném objektu, získáte podrobné údaje o poloze, otevírací době, vstupném, podrobnější popisy expozicí, pořádaných kulturních akcí, fotografie a informace o možnostech ubytování a stravování.
 
Karlovarsko Plzeňsko Jižní Čechy Ústecko Střední Čechy Praha Liberecko Hradecko Pardubicko Vysočina Jižní Morava Zlínsko Kraj Moravskoslezský Olomoucko Velká mapa s jednotlivými památkami

 

 
<< Předchozí   | 1  2  3 4 5 6 7 8 9 10 |   Další >>
 
 
Zámek Frýdek - Muzeum Beskyd, okres Frýdek-Místek
 Gotický hrad z počátku 14. století, přestavěný na renesanční zámek, doplněný barokními přístavbami a úpravami – to všechno je frýdecký zámek. V roce 1918 se z něj natrvalo odstěhovali majitelé s „modrou krví“. Dnes v něm sídlí okresní muzeum, které nabízí mnoho zajímavých expozic a výstav. Zámek však zámkem zůstane, ať v něm sídlí kdokoli. A právě k prohlídce takového zámku vás srdečně zveme. ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámek Fryštát, okres Karviná
 Empírový zámek Larisch-Mönnichů, přestavěný ze zbarokizovaného renesančního zámku těšínských Piastovců, postaveného na místě gotické tvrze. Renesanční přestavbu si vynutily ničivé požáry v letech 1511 a 1617. V polovině 17. století se dostal do majetku Gašínů z Gašína, kdy byl zbarokizován. Po dalším požáru roku 1781 byl poškozený zámek přenechán irským majitelem, rodem Taafů z Carlingfordu k administrativním účelům hospodářské správy panství. K zásadnímu obratu došlo roku 1792, kdy se zámek s okolním panstvím dostal roku 1792 do majetku rodu Larisch-Mönnichů, známého rozsáhlým zemědělským a průmyslovým podnikáním, zvláště těžbou uhlí, který jej dal rozšířit a empírově přestavět do podoby, která se dochovala dodnes. Zámek je z jižní strany obklopen přírodně krajinářským parkem založeným roku 1804, který zaujímá plochu 36 ha s dochovanými dřevinami z původní výsadby.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Hrad Cvilín (Šelenburk, Lobenstein), okres Bruntál
 Zřícenina gotického hradu nedaleko Krnova založeného rodem Benešoviců a poprvé zmiňován v roce 1253. Od roku 1284 až do vymření rodu v roce 1490 náležel opavským Přemyslovcům, v roce 1474 byl obléhán, dobyt a poškozen Matyášem Korvínem a v roce 1493 ho získal rod ze Šelmberka a Kosti, který ho počátkem 16. století opravil. Získali ho Lichtenštejnové, od 2. poloviny 16. století sloužil jako lovecký hrádek a po třicetileté válce byl opuštěn. Z hradu je dochována obvodová hradba vysoká až 8 metrů, 7 metrů vysoké torzo věže a sklepy a základové zdi budov. Celý areál je zalesněný.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Hrad Burkvíz (Luginsland), okres Bruntál
 Zřícenina nevelkého hradu 11 km severozápadně od Krnova, jehož historie není známá. Podle archeologického výzkumu se jeho vznik datuje do 14. – 15. století. Z hradu je dochován příkop, val obklopující kruhový hradní areál, zbytek kamenné studny a nepatrná část základové zdi.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Areál bývalého kamenouhelného dolu Michal, Ostrava - Michálkovice, okres Ostrava
 Stálá expozice v Ostravě-Petřkovicích prezentuje historii a technický vývoj dobývání uhlí v ostravsko-karvinském revíru. Na štolovém patře v podzemí vrchu Landeku jsou zpřístupněny původní uhelné štoly z roku 1830 ve slojích Albert a František. Z moderních zařízení je mimo jiné v provozu dobývací stěna s uhelným kombajnem.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
<< Předchozí   | 1  2  3 4 5 6 7 8 9 10 |   Další >>
 
 

 

 
Nové hledání

 

 
Poslední aktualizace databáze: 21.04.2008
Provozuje Taprimex Group, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena © 2000-2015
 
hosting zajišťuje: www.KvalitniHosting.cz